Проф. Тодор Танев: ПП и ГЕРБ може да направят евроатлантически алианс

0
Възможен е евроатлантически алианс между ПП и ГЕРБ след едни нови избори
Възможен е евроатлантически алианс между ПП и ГЕРБ след едни нови избори Снимка: БГНЕС

Възможен е евроатлантически алианс между ПП и ГЕРБ след едни нови избори

Това заяви политологът проф. Тодор Танев в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че при нови избори ГЕРБ вероятно ще дръпнат напред, ПП ще останат малко по-назад, а ДПС ще останат в удобната позиция на балансьор.

„Ако ПП не искат да изгубят едни бъдещи избори както стана с ИТН ще са принудени да направят проект, макет за правителство.

Възможно е да не се стигне до неговото одобрение, защото те са загубили част от кредита на доверие не само сред българските избиратели, но и в международен план. Ясно е, че недиалогичността не върши работа.

ГЕРБ в момента е на ход в силна позиция. Бойко Борисов е с един от най-добрите политически инстинкти през последните десетилетия и вероятно ще направи една от най-правилните преценки на ситуацията.

Възможно е да следва пътя на Доган. В партията има удобни хора, чийто имена не са опетнени през годините. Такова е името на Томислав Дончев и това ще бъде използвано. Може Борисов да се отдръпне, но не и наистина“, коментира Танев.

Според политолога партията на Стефан Янев тепърва ще набира сила и ще си търси мястото в ляво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари