Проф. Румяна Коларова: Герджиков излезе победител от дебата

34
Румен Радев направи няколко груби грешки, няколко пъти самонадеяно оповести неща, които не са верни, заяви тя
Румен Радев направи няколко груби грешки, няколко пъти самонадеяно оповести неща, които не са верни, заяви тя Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

Как излизат от първия си и единствен предизборен дебат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков?

С този въпрос в."24 часа" се обърна към предизборните щабове на двамата кандидати за президент.

Тук публикуваме отговора на проф. Румяна Коларова, политолог от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, която преди дебата сподели мнението си от каква позиция стартира нейния фаворит.

За мен проф. Анастас Герджиков излиза от дебата с Румен Радев като безспорен победител. Като човек, който владее фактите, за разлика от Румен Радев, който се страхува да борави с тях.

За разлика от Радев, Герджиков не е многословен, не заобикаля темите, не подменя въпросите и не се оправдава. Негов голям плюс е, че когато заема критична позиция, не е заядлив. Когато изразява несъгласие, не отрича истините, казани от опонента си.

Не виждам теми, по които проф. Герджиков да не беше по-силната страна в дебата. Впечатляващо е, че Румен Радев дори получи бонус отгоре по всяка една тема - имаше повече време, но каза по-малко.

Радев направи няколко груби грешки, например отново каза, че Крим е руски. За разлика от Радев, на когото очевидно му дават съвети хора, които са некомпетентни и силно пристрастни, Герджиков притежава умението да сравнява източниците, да ги проверява и да извлича обективна информация - основно изискване за всеки учен. Докато Радев на няколко пъти самонадеяно оповести неща, които не са верни.

Разликата в общата култура на двамата беше очевидна и със сигурност можем да кажем, че като знания по темите, засегнати в дебата Герджиков на няколко пъти показа безспорно превъзходство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари