Проф. Начев: Жената почина, защото беше тежко болна

0
Смъртта на пациентка не била заради неплатена клапа, обясни директор на столичната университетска многопрофилна болница "Св. Екатерина
Смъртта на пациентка не била заради неплатена клапа, обясни директор на столичната университетска многопрофилна болница "Св. Екатерина

"Жената почина, защото беше тежко болна. Тя лежеше в болницата и очакваше сърдечна клапа, но никой не е искал доплащане от нея. Това са хора в тежко състояние и точно затова им се поставя клапа, а не се пристъпва към конвенционална хирургия. Много от тях умират и не могат да дочакат клапа".

Това обясни проф. Генчо Начев, директор на столичната университетска многопрофилна болница "Св. Екатерина, предаде "24 часа".

По-рано днес се появи информация, че жената е починала, защото нямала възможност да заплати медицинското изделие.  

Жената не е била в спешно, а в относително добро състояние. Ритъмно нарушение на сърцето посочи професорът като вероятна причина за смъртта. 

Пациентката е на 83 години и е приета в лечебното заведение преди 2,3 дни. Имала е тежка аортна стеноза. В тези случаи, рискът пациентът да почине при стандартна оперативна интервенция е много висок. Затова се поставя аортна клапа чрез катетър, обясни проф. Начев.

"В процеса на изчакване фирмата да достави такава клапа, жената почива", допълни той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари