Проф. Константинов: Политическата класа реже целия клон, на който стои

0
Политиците трябва да свикнат с мисълта, че не са недосегаеми
Политиците трябва да свикнат с мисълта, че не са недосегаеми Снимка: БГНЕС

Със скандала около апартаментите тя реже целия клон, на който стои, смята изборният експерт.

Засега може да се каже, че сделките ще се окажат силно неморални, но в рамките на закона, коментира той

Политическата класа трябва да свикне с мисълта, че не е недосегаема. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов, коментирайки темата с апартаментите на властта.

Според него незабавно трябва да има произнасяне по законността на сделките за апартаментите, които вероятно ще се окажат законни, но обществото очаква и партийна политическа оценка за тяхната моралност. В момента има стрелба по високите етажни на големите партии, коментира той и добави, че зад залповете могат да стоят в очакване два нови политически проекта, за които анализаторите говорят.

“Политически проект около г-н Слави Трифонов и „Шоуто на Слави“ с острие г-жа Мая Манолова. Това е един много интересен проект, който ще се реализира и той според анализаторите има шанс да промени някои от нещата в политическата действителност на България. Този проект няма да се реализира за евроизбореите, а ще се изчака като първа проява на това нещо местните избори. Другият проект – това е да кажем партия, която негласно се подкрепя от сегашния президент. Това няма как да стане за такава партия специално, но може негови хора от президентството да излязат и да направят партия, за която ще се знае, че е подкрепяна от Румен Радев и така ще се направи опит за преливане на авторитет - от авторитета на президента към една политическа сила, която се свързва с него“, каза той.

Професор Константинов каза още, че такива структури могат да се възползват от пораженията, които БСП и ГЕРБ взаимно си нанасят, като добави, че тези 2 формации няма как да се появят едновременно, защото и двете ще се борят за гласовете на едни и същи хора. Българите са ядосани и са готови да дадат властта на нов политически играч, добави още той. Политическата класа реже целия клон, на който стои, коментира проф. Константинов.

Оказва се, че ръководствата на големите партии са пълни с хора, купили апартаменти на ниски цени, каза проф. Константинов, като добави, че явно политиците са забравили, че има нещо, което се нарича „Имотен регистър“ и декларации за имущество на властта. Михаил Константинов припомни излязлата информация, че и кадри на БСП са купували жилища на 4 пъти по-ниска цена. Той заяви, че причините за това могат да бъдат две:

„Първото е - пишете данъчната оценка, за да спестите държавната такса, която трябва да платите и съответно данъците, които дължите върху жилището, което означава, че цената е доплатена. Другият вариант е, че всъщност е получен подарък от фирмата - производител. Двете хипотези не са лицеприятни. Аз очаквам в съвсем скоро време правоохранителните органи да се произнесат, но засега може да се каже, че тези сделки ще се окажат в рамките на закона. Силно неморални и в рамките на закона. Това засяга политическата класа, а скоро ще бъде ударена и юридическата“, прогнозира той.

Професор Михаил Константинов добави, че тук не става дума за секретна информация, защото информацията присъства в Имотния регистър и декларациите. Според него се набляга на тази информация заради евроизборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари