Проф. Георги Рачев: Хубаво е да има малки земетресения

0
90% от България са земетръсни райони, обясни той
90% от България са земетръсни райони, обясни той Снимка: Кадър bTV

Климатологът със съвети какво да правим при трус

Този месец имаше няколко земетресения в Гърция и Северна Македония, които се усетиха и в няколко български града. Какво трябва да правим когато усетим земетресение?

България попада в земетръсна зона и сме заобиколени от сеизмично активни райони. Хубавото е, че не сме имали сериозно земетресение от много време, като изключим земетресението във Вранча през 1977 г.“, коментира в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Според него е хубаво, да има малки земетресения, които да освобождават натрупалата се енергия в земните недра.

Хубаво е да са много, но по-малки, защото си спомняме земетресението в Перник през 2012 г., което беше 5,8 по Рихтер и доста сериозно“, каза Рачев.

90% от България са земетръсни райони като Кресненското дефиле, Шабла и Пловдив с маришкия шев, каза климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Хммм
    Изобщо не трябва да се дава на такива хора думата, най-компетентни по всички въпроси са таксиметровите шофьори и фризьорките и това е добре доказан факт.
  • 1
    1
    русенец
    След като чухме мнението на климатолозите за земетресенията, може би трябва да чуем и гинеколозите. А Кунчев какво казва за тях? Аман от дежурни "експерти-всичколози"! Хайде всеки да дава мнение по въпросите, по които е компетентен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари