Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с COVID-19!

10
15 дни колегите му се бориха за неговия живот!
15 дни колегите му се бориха за неговия живот!

След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин на 66 г. ни напусна акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас, съобщиха от болницата.

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи.

На 20 октомври, вторник, от 12:30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение, с което да почетем паметта на един от достойните лекари на България, съобщават от УМБАЛ "Дева Мария", откъдето изказват своите съболезнования на семейството.

Припомняме, че доц. д-р Хубчев дълги години бе началник на Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“ в Русе. През март 2019 г. гинекологът напусна Русе и оглави отделението по акушерство и гинекология в Университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. 

През 2019-та д-р Хубчев бе избран за „Доктор на годината“ в Националните медицински награди, организирани от агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION. 

Високото отличие за доц. д-р Георги Хубчев идва след номинация от Българския лекарски съюз и при ожесточена конкуренция. Доц. д-р Хубчев е сред най-изявените имена в акушерството и гинекологията в България, като благодарение на него в урогинекологията са въведени няколко иновативни метода.

С най-широк обхват на пациенти е въвеждането на ръчно изработен слинг за оперативно лечение на уринарна стрес инконтиненция. До този момент 600 жени са били спасени от инконтиненция благодарение на иновативния подход към заболяването.

Доц. д-р Хубчев е и акушер-гинекологът, използвал за първи път в Европа плазмен скалпел J-плазма за извършване на отворени и лапаро-ендоскопски операции. Той е и пионер за България и в поставянето на изкуствен сфинктер на жена с тежкостепенна инконтиненция, при която механизмът на уретрата е унищожен.

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари