Проф. д-р Борис Богов е новият директор на Александровска болница

0
Болницата продължава да е в окаяно състояние
Болницата продължава да е в окаяно състояние Снимка: Фейсбук

Съветът на директорите на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, в състав проф. д-р Борис Богов, дм, доц. д-р Димитър Буланов, дм, и доц. д-р Александър Оскар, дм, избра за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. Борис Богов.

За председател на Съвета е избран деканът на Медицинския факултет към Медицински университет – София доц. д-р Димитър Буланов, дм., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Проф. д-р Борис Богов, дм, завършва Медицинска академия – София със специалност „Медицина“ през 1985 г.

Бил е ординатор в болницата в Сандански от 1987 г. до 1989 г. От 1990 г. е асистент по нефрология в Клиниката по нефрология на Катедрата по вътрешни болести към МФ на МУ-София.

От 1992 г. има призната специалност по „Вътрешни болести“, а от 1994 г. и по „Нефрология“. От 2006 г. е хабилитиран доцент, а от 2013 г. – професор.

От 2009 г. е ръководител на Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска“.

Специализирал е в болница „Necker” – Франция, Университета „Kinki University” в Япония, Университета в Грьонинген – Холандия и “Columbia University” – САЩ. Преминал е различни специализации и квалификационни курсове в областта на ултразвуковата диагностика и пункционната бъбречна биопсия. Завършил е и „Здравен мениджмънт”.

От 2016 г. до 2018 г. е национален консултант по нефрология, а от 2018 г. е председател на Експертния съвет по нефрология към министъра на здравеопазването. От 2016 г. е председател на Постоянната комисия по здравеопазване и спорт към Националната агенция за оценяване и акредитация. От 2017 г. е заместник-председател на Етичната комисия към УМБАЛ „Александровска”.

През 2020 г. е избран за председател на Общото събрание на Медицинския факултет към МУ-София.

Припомняме ви, че Александровска болница продължава да е в окаяно състояние. Измина година след организираните от синдикат “Защита” протести срещу отвратителните условия на труд в болницата. Протести, които бяха подкрепени от работещи в болницата, пациенти и студенти. Протести, заради които Министерството на здравеопазването отпусна милиони левове за ремонти?!

Къде са тези милиони, попита неотдавна д-р Андрей Коцев в социалната мрежа.

От НС Защита публикуваха и снимки във Facebook, които наистина показват плачевното състояние на една от най-големите болници у нас.

Също работещи в болницата продължават да се оплакват от ниските си заплати.

Да си здравен персонал в България и да работиш за жалка основна заплата. Както неотдавна стана известно обаче, директорите на болници в България са добре платени. Привлекателно добре. Защо за огромната част от работещите в здравеопазването това не е така?! Защото мълчим. Защото сме експлоатирани. Защото им го позволяваме. Да работиш на две-три места. Защото парите от едното работно място не стигат за нормален живот. А животът е един. Нямаме два-три живота, нали”, пише д-р Коцев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари