Проф. Чорбанов: Истинският щит в България са преболедувалите, отколкото ваксинираните

9
Копирането на мерки от Европа у нас не води до обективни резултати
Копирането на мерки от Европа у нас не води до обективни резултати

Копирането на мерки от Европа у нас не води до обективни резултати

След 14 месеца присъствие в кризата на предишното правителство, няма как да се избяга от отговорност. Служебното правителство не е единственото, което носи отговорност за създалата се ситуация. Много от събитията преди служебното правителство не бяха на нивото, на което трябваше да бъдат. Това коментира имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов в ефира на bTV.

"Много е трудно да се направи обективна преценка на подхода на държавите в здравната криза. Западните общества имат изключително доверие към държавните институции и смятат, че това, което . Скепсисът, който го има в нашите институции, е на база на това, че институциите обещават неща, които просто не се случват и това води до липса на доверие. Директното копиране на мерки от Западна Европа не винаги води до обективни резултати и би трябвало специфичен и индивидуален подход към всяка държава", коментира той.

"По отношение на ваксините кампанията трябва да бъде позитивна и информативна за всеки, който иска да си сложи ваксина. По отношение на цели групи хора, страдащи от заболявания, ваксинацията е форма на превенция. Но за общия случай истинският щит, който е в нашата ситуация в момента в България, са преболедувалите, отколкото ваксинираните", каза още професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари