Проф. Чавдар Ботев: Ковид-19 съществува, но много хора починаха от неадекватна медицинска помощ

1
Може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактично ваксини, посочи хематологът
Може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактично ваксини, посочи хематологът Снимка: Кадър NOVA

Може би ще взимаме мерки като при грипа и профилактично ваксини, посочи хематологът

"Грешките, които правим от началото на Ковид, продължаваме да си ги правим и сега. Ковид съществува, но много от хората, които починаха, не са от Ковид, а от това, че не могат да получат една адекватна медицинска помощ", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му нещата в Европа вървят към затихване и ще се върне този коронавирус, който ще е едно заболяване подобно на грипа.

"Може би ще взимаме мерки както при грипа и ще взимаме профилактично ваксини, но те ще са модифицирани на сега съществуващите. Ваксините ще бъдат най-вероятно отделен тип, както е при грипната ваксина. Този вирус мутира изключително много и обикновено при този тип вируси ваксините всяка година се различават", допълни хематологът.

Той посочи, че в момента в България циркулира вариантът Омикрон и известни количества от Делта.

"Важното е да лекуваме хората максимално далече от болницата. Неадекватното лечение идва от доболничната помощ. Тук става въпрос за неправилното използване на антибиотиците", коментира проф. Чавдар Ботев.

"Това, което се прави в цивилизованите страни - дори в първите дни един аспирин, ако се вземе, е много по-добре от това да взимаме антибиотици", каза гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента се наблюдава чудовищно разпространение на заболявания от съдов тип на всички органи.

"Засегнати са щитовидна жлеза, мозък, сърце. Тези проблеми се обаждат, когато ние изпуснем третия етап за лечение на Ковид, а той е именно, че са увредени органите и трябва да се дадат антикоагуланти в продължение на три месеца", завърши проф. Чавдар Ботев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    хахахаахахахааа
    И даже не е и професор - може да го проверите в Регистър на академичния състав - https://ras.nacid.bg/dissertations-search - няма такъв професор. Това е рекламно лице на Хювефарма - фирмата на домусчиеви, с един препарат, който е стотинки по света, а тука го предлагат за 80 лв, дето уж лекува КОВИД.
  • 3
    1
    да
    Тоз не се ли отказа. Братя Домусчиеви казаха, че вече няма да произвеждат неговото лекарство.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари