Проф. Богов: Коронавирусът уби всички останали вируси

0
Това е всеобщо мнение - епидемията от грип, която я имаше в минали години, сега я няма
Това е всеобщо мнение - епидемията от грип, която я имаше в минали години, сега я няма Снимка: БГНЕС

Това е всеобщо мнение - епидемията от грип, която я имаше в минали години, сега я няма

Александровска болница инициира програма за пациенти, преболедували Ковид-19 в домашни условия и такива, които имат оплаквания и след изписването им. Тази програма е открита и за пациенти, които не са си правили тест за заболяването, но са боледували със сходни симптоми.

Това съобщи директорът на Александровска болница проф. Борис Богов, предаде в.24 часа.

Тази епидемия от грип, която имаше в минали години сега я няма. Коронавирусът уби всички останали вируси, това е всеобщо мнение, допълни той.

"Най-честите усложнения след прекарана инфекция са белодробните, има и неврологична симптоматика, както и бъбречни усложнения. Ако прегледаните по програмата пациенти имат такива, те ще бъдат хоспитализирани по съответната клинична пътека", допълни професорът.

В болницата ще бъдат положени усилия за ликвидиране на последствията, често пъти това е продължително долекуване, после те ще бъдат насочвани към спезиализираните болници за рехабилитация за продължително наблюдение и лечение, добави още той.

Най-честата симптоматика след прекаран коронавирус е умора, продължителна кашлица, продългжителен субфебрилитет (температура, която е над 37 градуса, но не е значима), има и сърдечни проблеми, както и хора, които се нуждаят от психиатрична помощ, каза още проф. Богов.

Министър Ангелов се ангажира с дофинансиране на онези пациенти, които постъпват в специализираните болници за рехабилитация, защото там Здравната каса е покрила пакет от около 7 дни, защото се налагат често и повече дни. Така че няма да има доплащане, съобщи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари