Проф. Балтов: Ще препоръчам на НОЩ да се носят задължително маски и в офисите

0
Тази и следващата седмица ще се реши какви мерки да се предложат още
Тази и следващата седмица ще се реши какви мерки да се предложат още Снимка: btvnovinite.bg

Ще препоръчам на Националния оперативен щаб маски да се носят в офисите, за да се предпазят работните колективи

 Ако хората, спазваха мерките и носеха маски, болните щяха да са наполовина по-малко. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред bTV.

"Апелирам всички, които отричат коронавируса и не вярват, да обяснят ясно, защо не вярват и да дадат доказателства. Ръстът миналата седмица беше 23 на 100 000, а сега е 40 на 100 000 на седмична база. Ако това продължава, Европа ще ни сложи в червения списък и ще се ограничат пътуванията. Ние имаме едни от най-свободните мерки, но ако продължава ръста на болните, ще трябва да се предприемат нови мерки", каза още проф. Балтов. той изтъкна, че заразяването в училищата не е било вътре, а отвън, защото повечето хора са се върнали от почивки.

"Тази и следващата седмица ще се реши според тенденцията и ръста на заболелите, какви мерки да се предложат още. Очаквам до 30 000 болни до края на месеца", каза още проф. Балтов.

44 са интубираните пациенти в „Пирогов“ в момента. Проф. Балтов обясни, че възстановяването на интубирани пациенти е много трудно, само 15% оздравяват напълно.

Според проф. Балтов над 450 човека работят в спешно отделение на болница „Пирогов“. Хората на първа линия са в covid отделения и работят по 12 часа с предпазни екипи. Той коментира и състоянието на жените при катастрофата край Лесово. То било стабилно, като им предстоят оперативни лечения предвид счупванията им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари