Проф. Асена Стоименова: Изумена съм от повдигнатото срещу мен обвинение

1
С нито едно твърдение в моите интервюта не смятам, че съм създала повод за тревога така, както твърди прокуратурата, каза тя
С нито едно твърдение в моите интервюта не смятам, че съм създала повод за тревога така, както твърди прокуратурата, каза тя Видео: bTV

Обвинение за председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова. Причината - нейни интервюта, в които според обвинението са налице "неоснователни твърдения за очаквана липса на медикаменти" в условия на извънредно положение.

Проф. Асена Стоименова е с дългогодишен стаж във фармацията. Преподава в университет, оглавяваше Агенцията по лекарствата, а от скоро е начело на съюза.

– С нито едно твърдение в моите интервюта не смятам, че съм създала повод за тревога така както твърди прокуратурата, сподели тя пред камерата на bTV.

– Притеснява ли ви това повдигнато обвинение?

– Изумена съм е точната емоция и състояние на духа в момента.

Стоименова смята, че става дума за две нейни изявления отпреди три дни, когато говори за евентуален недостиг на медикаменти в условията на COVID-19, за което всъщност алармираха и световните медии.

"Дали това е по сигнал, дали прокуратурата се е самосезирала, как са решили толкова бързо, че има неоспорими доказателства и у кого създадох тази тревожност – ето това са въпроси, на които нямам отговор", допълни проф. Стоименова.

Според прокуратурата изказванията й будят тревога у гражданите в условията на извънредно положение и, че с оглед на високата обществена опасност на деянието, изразяващо се в отправяне на неоснователни твърдения за очаквана липса на медикаменти, е наложена мярка "парична гаранция" от 20 хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари