Проект набира ментори и ученици от Русе

1
Официално новият сезон на програмата и първото събитие ще се проведат на 2 ноември
Официално новият сезон на програмата и първото събитие ще се проведат на 2 ноември

Русе се присъединява към менторската програма Able Mentor. До 16 октомври ученици от горните класове на гимназиите могат да кандидатстват, за да се включат в нея. До същата дата могат да се подават заявления и от ментори. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Целта на програмата е да изгради мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас, за да повиши мотивацията на учениците и да им помогне да развият потенциала си. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е реализация на бизнес или социална идея, или пък друга инициатива, свързана с личностното развитие на ученика.

Желаещите да се включат във второто издание като ментори или като ученици трябва да се регистрират на www.ablementor.bg до 16 октомври. От менторите се очаква да изпратят автобиография, а от учениците – есе на тема "Какво искам да подобря/постигна/ развия... и как" в размер от 150-300 думи на имейл: [email protected]). Официално новият сезон на програмата и първото събитие ще се проведат на 2 ноември.

През първата година на ABLE Mentor 37 екипа (един ученик и един ментор) са завършили успешно програмата. Сред техните постижения са бизнес план за развитие на верига хотели, мобилно приложение, списание, танцувален флашмоб и други. За проектите можете да прочетете повече тук.

Второ издание на програмата излиза извън София и в нея се включват освен Русе, също и Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари