Продажбата на "Техноимпекс" не е проверявана от прокуратурата

1
Десислава Атанасова цитира отговор на главния прокурор на нейно запитване
Десислава Атанасова цитира отговор на главния прокурор на нейно запитване

От момента на сключване на договора за продажба на "Техноимпекс" - 13 януари 1999 г., досега не са подавани сигнали и не са извършвани прокурорски проверки на сделката за приватизацията на дружеството.

Това съобщи пред медиите в парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ, като цитира отговор от вчера на главния прокурор на нейно запитване. 

Поводът депутатът да се обърне към Сотир Цацаров са твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че трима прокурори са проверявали сделката и нея самата и не са открили нищо, "ако искат да я проверят четвърти път".

Тези думи са били аргументът Атанасова да внесе искане за информация до обвинител номер едно по казуса "Техноимпекс", дали по отношение на сделката или на управителя на дружеството Корнелия Нинова има извършвани проверки от прокуратурата в който и да е момент от началото на приватизацията на фирмата 13 януари 1999 г. На тази дата, по думите на депутата от ГЕРБ, Нинова е сключила договор и по силата му е декларирала, че ще плати 700 000 долара и 70 000 долара в деня на сключването.

"Считано от момента на сключване на договор за продажба на дружеството - 13 януари 1999г., е изтекъл срок от почти 18 години, през който не са подавани сигнали, не са извършвани проверки и не е образувано досъдебно производство относно приватизационната сделка. Не са установени преписки или досъдебни производства, касаещи придобиване на акции от "Техноимпекс 98"АД от страна на Корнелия Петрова Нинова", цитира Дисислава Атанасова отговора на Цацаров.

По думите й, е дошло времето, в което твърденията, каквито и да са те, трябва да бъдат подкрепени с факти, данни, така че всички да чуят истината не само за тази сделка, но и за приватизацията, за прехода, за властта - от кого е упражнявана през всички тези години, с какви правомощия.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари