Продават "Волга", правена за Путин

0

Един от четирите седана ГАЗ-21, изработени по случай 52-рия рожден ден на Владимир Путин през 2004 г., се продава в Санкт Петербург.

Тогава руският президент избира екземпляра с цвят слонова кост, станал световноизвестен покрай посещението на Джордж Буш, който също изпробва специалната "Волга".

Доскоро следите на трите останали бройки от специалната серия са изгубени, но петербургското конструкторско бюро "Смирнов" успява да издири едната от тях в частна колекция. След лека профилактика, при която са сменени работните течности и е отстранена лека вдлъбнатина на багажника, сега автомобилът е пуснат в продажба за 21 000 000 рубли (€289 938).

"Волгата" на Путин се отличава значително от оригинала. Под предния капак работи 2.7-литров японски двигател с мощност 150 к.с., съчетан с автоматична трансмисия. Всички модификации са направени в завода на ГАЗ.

От КБ "Смирнов" твърдят, че могат да докажат автентичността на колата с официално писмо от Горковския автомобилен завод. В документа пише, че специалната серия е изработена специално за рождения ден на президента.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари