Продават топ заведения на безценица

6
Ресторант от 400 квадрата е пуснат под наем за 60 000 лева с оборудването
Ресторант от 400 квадрата е пуснат под наем за 60 000 лева с оборудването

Стотици бармани и готвачи остават без работа

Топ кръчми с луксозно обзавеждане отиват на тезгяха на безценица. В момента се разпродават тузарски ресторанти за общо поне два милиона лева.

Стотици бармани, сервитьори и готвачи са застрашени да останат на улицата. „Това е последствие от затварянето на бранша по време на пандемията. Заведенията за продажба ще се увеличават, но няма кой да ги купи. Затова и цените са много занижени“, съобщи шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, цитиран от „Телеграф“.

Причини

Много от баровете и ресторантите, които се разпродават, са действащи и в тях все още работят сервитьори и готвачи. “Ако не намерят нови собственици, ще останем на улицата“, разказаха от персонала на един от бизнесите за продажба в столицата. В цената влизат оборудване, както и налични количества храна на склад. „Това са последиците от Ковид. Хората изпаднаха във финансови задължения и стигнаха до продажби. Някои заведения се продават отдавна, но няма кой да ги купи“, изтъкна Алибегов. Според него няма никакъв интерес към тях нито от български, нито от чужди предприемачи. Експертът допълни, че заради затварянето им по време на пандемията, много от тях са натрупали задължения към банки, имат неплатени данъци към държавата, както и борчове към доставчици.

Оферти

Сред офертите са много заведения, работещи от поне 10 години, с редовни клиенти. Най-много са предложенията за София, Пловдив и Варна. В момента за 150 000 лв. се продава разработен бизнес в центъра на столицата, на метри от бул. „Витоша“. Става дума за ресторант с 10 служители, с дългогодишна история, напълно обзаведен и оборудван заедно с наличната стока. Разполага с 80 места.

Продава се и ресторант от 400 квадрата, със 130 седящи вътрешни места, разположени на два етажа и 60 места в градина. Цената е 60 000 лв. Към оборудването има конвектомат, котлони, скара, множество подбарови хладилници, фризери, телевизори, климатици, тестомесачка, слайс машина, ледогенератор и много други. Помещението е под наем.

Фирма за кетъринг в столицата може да се купи за 200 000 лв. За 175 000 лв. с 5-има служители се продава и заведение на Гребната база в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    русенец
    Да си нормализират цените, цените са по-високи от в Европа, не говорим за доходите ни. Не става така, само помощи да искат и да лапат. А и нали Румен Драганов каза, че само за един ден в Слънчев бряг обслужват и приемат повече туристи от колкото в Гърция и Турция за цял сезон
  • 1
    3
    Другаря
    Всеки втори отвори заведение на всеки ъгъл бар ,ресторант персонала на минимална заплата Сега фалирали ами собственика да му мисли
  • 10
    2
    Дааа
    Да вдигнат заплатите стига шепа хора са ставали по богати от колкото им е нужно,къде ще ги носят тези милиони,и без пари да ги давате тези заведения ,като няма клиенти за какво са ни
  • 7
    1
    Ха ха
    Автора прави ли разлика между заведение и бизнес. Бизнеса в случая включва обзавеждането и сключения договор за наем, т.е. фирмата наемател с всички права и задължения. Един вид наемателя се опетва да вземе някой лев за обзавеждането и бранда си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари