Продават реплика на Белия дом

0
Домът разполага с пет спални, шест камини, игрална зала и фитнес в мазето, както и библиотека
Домът разполага с пет спални, шест камини, игрална зала и фитнес в мазето, както и библиотека

Ако искате да живеете в Белия дом, но не искате да се подлагате на всички главоболия, свързани с една президентска кампания, има надежда за вас.

Реплика на дома на американския президент, която се намира в покрайнините на Хюстън, се продава за малко под 6 милиона долара. Имението в град Моранс Пойнт е построено през 1920 г. за бившия губернатор на Тексас Рос Стърлинг, пише Profit.bg

Точната му пазарна цена е 5.9 млн. долара. Домът е с двойно по-малка площ от оригиналната резиденция на президента във Вашингтон и се простира на 1858 кв. м. Белият дом е с площ от 5109 кв. м.

За съжаление, репликата няма Овален кабинет, но подобно на истинската сграда, предлага зала за билярд и система за домашно кино. Освен това има страхотна гледка към Galveston Bay.

Разбира се, има и други копия на Белия дом на пазара в момента. Едно от тях, намиращо се във Вирджиния, се продава за 3.25 милиона долара, а друго край Далас - за 15 милиона долара.

И все пак репликата край Хюстън има най-богата история. Рос Стърлинг, който основава Humble Oil and Refining Co, поръчва сградата на архитекта Алфред Фин. Той му показва банкнота от 20 долара с Белия дом на гърба и казва: „Искам такава къща“.

Домът разполага с пет спални, шест камини, игрална зала и фитнес в мазето, както и библиотека.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари