Продължава работата по ремонтите на тротоари в Русе

1

Сформирана през миналата година, групата работи ежедневно както в кварталите, така и в центъра на града 

Стълбите, водещи към Музея на транспорта, районът около Паметника на моряка и подхода към Парка на възрожденците – това са последните обекти, по които действа бригадата за ремонт на тротоари в Русе.

Сформирана през миналата година към Общинско предприятие „Комунални дейности“, групата работи ежедневно както в кварталите, така и в центъра на града.

През последните седмици тя постави нови тротоарни плочи на стълбите, свързващи Парка на младежта с Музея на транспорта. Изцяло преобразен е и подходът към Паметника на моряка, където също бяха отстранени старите плочи и положени нови.

За да се подобри достъпът до Парка на възрожденците, служителите от бригадата изградиха стълби и рампа за трудноподвижни хора и детски колички.

Те се включиха и в благоустрояването при бл. „Гагарин“ в кв. „Здравец“. Бригадата участва в изграждането на новите тротоари и паркинг елементи, а колегите им извършиха асфалтирането и подмяната на осветителните тела в района.

В момента групата подготвя за поставяне на нови тротоарни плочи и бордюри участък по ул. „Драган Цанков“. В дейностите се включват активно и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" в Русе, които стажуват това лято в предприятието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    тарантан
    Много нагласени снимки. Къде са мързеливите и командващи работници. Това не са работници на комунални дейности към общината , защото липсват бригадири , началници , багеристи , шофьори да им дават акъл и да ги надзирават
  • 4
    3
    F-off
    Тротоарът на бул. Съединение КОГААААА?!?!?! В Украйна след рашистки бомби няма такава гледка!!! Стамота!!!
  • 5
    2
    Първо!!!
    Първо направете оглед къде е най-нужно ремонта на тротоарите в зависимост от пътнико-потока, защото тротоара, по който ежедневно минават стотици граждани за Болницата е в окаяно състояние - плочките така хлопат, че при дъжд много добре ви омокрят. Дано не ги ремонтират същите "майстори", които са ги полагали...
  • 11
    1
    русенец
    То хубаво, че се правят тротоари, ама ще е добре полицията и общинските служби да пазят съществуващите такива - да не допускат джипчета, камиончета и други МПС да се качват и паркират на тротоарите и с получените от глобите средства ще могат да направят тротоари навсякъде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари