Продължава мащабната подмяна на осветителни тела в Русе

0
Само за месец е обновено осветлението на над 90 локации в града
Само за месец е обновено осветлението на над 90 локации в града Снимка: Община Русе

Само за месец е обновено осветлението на над 90 локации в града, включително 28 междублокови пространства

Подменени са лампи и в редица населени места от община Русе – селата Хотанца, Просена, Ново село, Николово и Басарбово, в гр. Мартен, както и в кварталите Средна кула и ДЗС, сочи отчетът на ОП "Комунални дейности".

Асфалтирани са десетки участъци от уличната мрежа, междублокови пространства и паркинги в Русе. Сред тях са улиците „Юндола“, „Проф. Баларев“, „Дряновска“, „Цар Асен“, „Атанас Буров“ „Боянци“, „Рила“, Епископ Босилков“, „Свети Георги“ и „Неофит Рилски“ и др.

През юли пък завърши цялостното благоустрояване пред бл. "Гагарин", както и асфалтирането на паркингите около блоковете "Силистра", "Марица" и "Комаров".

С пълна сила тече и полагането на хоризонтална пътна маркировка от общинските служители. Обновена бе маркировката в близост до няколко учебни заведения, както и по улиците "Плиска", "Борисова", "Доростол", "П. Хитов" и "Ст. Стамболов" и булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Тутракан". Изработени и монтирани са над 60 бр. вертикална пътна сигнализация.

Част от дейностите на бригадата за монтаж на тротоарни настилки бе полагането на нова тротоарна настилка при бл. „Гагарин", както и работата по изграждането на рампа и стъпала за достъп до Парка на Възрожденците.

В изпълнение на Програмата за намаляване популацията на бездомните кучета на Община Русе в Общинския приют за безстопанствени животни са настанени общо 87 кучета и 7 котки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    daskal
    Всичко е "мащабно" в нашия град. Ремонти на улици, тротоари, маркировка... Сега "мащабно" сменяме крушки. И като се поогледаш - навсякъде мизерия, дупки, мрак!
  • 2
    5
    Сигнли
    А дали се вземат под внимание и сигнали на граждани?
  • 9
    4
    Демпер
    А този с изгорялата лампа в главата в общината няма ли да го сменят, че съсипа града.
  • 4
    3
    Мунчо
    Маркировката по "Цар Освободител" не е завършена докрай. От три платна има разделителна маркировка само между 2. Не е хубаво да се лъже.
  • 8
    2
    Много ядосан
    Сетила се Мара да се побара !!! Този дето е наслагал старите светулки / жълти / по стълбовете. и този дето ги е приел на съд !! На съд и този дето е сложил и приел джапашите тророарни плочки по центъра. Аман от крадливата политическа сган !!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари