Продължава издирването на 29-годишния моряк във водите на Дунав

2
Има съмнения, че е възможно тялото да е заклещено под шлеп, но това тепърва ще се установява
Има съмнения, че е възможно тялото да е заклещено под шлеп, но това тепърва ще се установява Снимка: БГНЕС / Архив

Все още не е открито тялото на 29-годишния моряк, скочил в река Дунав от кораба „Инерт 10“ на 23 юни вечерта

 До момента са открити единствено спасителната жилетка и поясът, с които младият мъж е бил при хвърлянето си във водата. Те са били намерени от близките му, които са предприели собствено паралелно издирване, пише Русе Медиа.

Днес операцията по издирването на тялото продължава с участието на водолази от Варна. В съботния ден също е имало водолазен екип, който е пристигнал от Горна Оряховица. Тъй като не е имало точна локация за търсене, действията им са били затруднени. След откриването на вещите на моряка, е бил определен район за претърсване, но водолазите са отказали да се гмуркат отново, тъй като мястото е много опасно.

По тази причина екипът от Варна е поставил категорично условие да бъде подсигурен от катер на Гранична полиция. През целия ден днес са извършвани претърсвания и с лодки и моторни катери в района, където са открити жилетката и поясът. Има съмнения, че е възможно тялото да е заклещено под шлеп, но това тепърва ще се установява.

По неофициална информация по вещите няма следи от насилствено сваляне и се предполага, че спасителната жилетка е разкопчана от самия моряк. Не е ясно обаче дали това е станало във водата и заедно с пояса е била изхвърлена на брега от течението или се е случило нещо друго.

Издирването ще продължи и в района на островите по Дунава в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари