Проблемът с ледената пързалка в Русе е решен

2
Съоръжението ще посрещне първите си посетители на 13 ноември, обясни Кунчо Кунчев
Съоръжението ще посрещне първите си посетители на 13 ноември, обясни Кунчо Кунчев Видео: Русе Медиа

Съоръжението ще посрещне първите си посетители на 13 ноември

Ледена пързалка в Русе ще има, тъй като проблемът със съседния строеж вече е разрешен, съобщи управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, цитиран от Русе Медиа. Засега се планира съоръжението да посрещне първите си посетители на 13 ноември, събота.

Оказа се, че строителите на кооперацията не са запознати с мораториума за изкопни работи през зимния сезон и въпреки че и те имат редовно разрешение за строеж, и ние имаме редовно разрешение за поставяне на пързалката и базара, стигна се до решение – строителите прибират загражденията“, обясни Кунчо Кунчев.

Пързалката ще бъде изградена като конструкция до утре, а самото заледяване ще започне при малко по-хладното време. Условието е температурите през деня да не надвишават 15 градуса. През следващата седмица ще се сложат осветление на пързалката, рекламни материали, указателни табели, ограда за разделяне на потоците.

Цената на билета ще бъде повишена с 1 лв., но цената на кънките под наем си остава същата – 2 лв. „Билетът за деца ще бъде 4 лв., за възрастни – 6 лв., но който иска да се пързаля много пъти, имаме пакети с по 10 пързаляния, които са като миналогодишните и излизат доста по-евтино. Имаме групови билети, които също почти си запазиха цената. Много от русенци, които миналата година бяха активни на пързалката, вече имат кънки и няма да наемат. На фона на увеличаващите се цени на ток и на разходи за работната заплата и труд, а тук има много зает персонал, увеличението е съвсем минимално“, каза Кунчо Кунчев.

Той увери, че пързалката няма да причинява неудобства на живущите в района и се надява, че подобно на миналата година няма да има оплаквания. А ако интересът на русенци към спортовете на лед продължи, след няколко години може да се мисли и за целогодишна ледена пързалка в подходяща зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари