Приятелката на Тодор: Благодарна съм на всички, които рискуваха живота си

2
Издирването на Тодор в планината струвало няколко хиляди лева
Издирването на Тодор в планината струвало няколко хиляди лева Видео: Нова телевизия

След няколко дни издирване в планината 39-годишният Тодор Владимиров беше открит жив и здрав в петък следобед. Мъжът сам отишъл до хижа „Васил Левски” в Стара планина.

Планинските спасители, които  търсиха в Тодор също прекараха нощта хижа „Васил Левски” и тази сутрин, заедно с него те ще слязат към Карлово. „Пред спасителите Тодор  е обяснил, че е учуден, че ние сме го търсили”, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов, цитиран от . 

„Тази спасителна акция беше поръчана от приятел на Тодор. Поръчка на акция първоначално струва 90 лева, а след това – около 700 лева на денонощие. Ние четири дни издирвахме Тодор”, обясни Драгошинов. 

Самият Тодор разказва, че не е имал обхват на телефона и затова не е можел да се обади и да съобщи на близките си, че всичко е наред. 

Опънах палатката и прецених, че на другия ден ще се кача по същата пътека и пак ще се включа в Ком-Емине и ще стигна до заслон Ботев. Вечерта обаче заваля сняг, имаше виелица, беше много студено и палатката там си замръзна и буквално я заземих. Просто реших да си направя една зимна планина на минус 10 - минус 15 градуса и да се накефя, в палатка. Не съм го направил нарочно. А телефонът ми е много смотан и няма обхват", каза Тодор.

"През последните ме крепеше надеждата, че той е подготвен и има опит. Аз съм благодарна на всички, които с риск за собствения си живот се включиха в издирването му", заяви приятелката на Тодор, Деница

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари