Притежанието на райски газ във Великобритания вече е престъпление

0
Обединеното кралство криминализира притежанието на наркотика заради неговите „психоактивни ефекти“
Обединеното кралство криминализира притежанието на наркотика заради неговите „психоактивни ефекти“

Обединеното кралство криминализира притежанието на наркотика заради неговите „психоактивни ефекти“

Притежаването на райски газ от днес става престъпление в Обединеното кралство. Сега категоризиран като наркотик от клас С, притежанието на райски газ, заради неговите „психоактивни ефекти“, ще носи присъда до две години затвор, информира БНР.

Диазотният оксид, известен повече като райски газ, чиято употреба води обикновено до състояние на еуфория, може да увреди нервната система. Той е един от най-често използваните „развлекателни наркотици“ във възрастовата група от 16 до 24 години. Съгласно новите правила онези, заловени в незаконно притежание на наркотика, вече могат да бъдат изправени пред съд и да получат затворническа присъда до 2 години или неограничена глоба.

Присъдата може да достигне до 14 години за доставка или производство.

Правителството казва, че забраната ще се бори с антисоциалното поведение и ще намали вредите за здравето на потребителите.

Експерти обаче по-рано предупредиха да не се налага забрана, като казаха, че тя би била непропорционална на нивото на вредата, която причинява райският газ. Правителството реши да не последва съвета на експертите, защото има други по-важни фактори, които наклоняват везните в полза на забраната. Посочват се смъртни случаи в резултат на инциденти при шофиране от употребили райски газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    След нас и потоп
    Експертите, учените им говорят, че това не е наркотик, че не уврежда абсолютно нищо, не създава зависимост, че е използван над 150 години, че и до днес го изпозват тук-там при анестезиите, но политиката взема превес над разума.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари