Пристигнаха 12 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Moderna

0
До края на седмицата в страната ни се очаква да пристигне четвъртата поредна доставка и от ваксината на AstraZeneca
До края на седмицата в страната ни се очаква да пристигне четвъртата поредна доставка и от ваксината на AstraZeneca Снимка: БГНЕС

До края на седмицата в страната ни се очаква да пристигне четвъртата поредна доставка и от ваксината на AstraZeneca

12 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Moderna пристигнаха днес в “БулБио-НЦЗПБ”. Това е четвъртата доставка от препарата на Moderna, казаха от здравното министерство.

До края на седмицата в страната ни се очаква да пристигне четвъртата поредна доставка и от ваксината на AstraZeneca.

В сряда здравният министър проф. Костадин Ангелов изпрати остро писмо до ръководството на шведско-британската компания, в което настоява България да получи 52 000 дози от ваксината на AstraZeneca, като страната ни може осигури въздушен транспорт за целта. Стана ясно, че на 1 март България вероятно ще получи малко над 1/3 от договорените иначе 142 000 дози.

В позиция до Нова телевизия от AstraZeneca казват, че в резултат на продължаващите им усилия очакват да са в състояние да доставят в България следващото количество ваксини два дни по-рано от планираното.

Производството на ваксини е процес с висока степен на техническа сложност. Въпреки че AstraZeneca полага неуморни усилия да се справи с предизвикателствата, които възникват в хода на производството, е възможно да има известни промени и трудности при въвеждането на всеки нов производствен процес. До средата на март се очакват още две доставки“, казват още производителите на препарата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари