Присъда "доживот" за канибала Станислав

0

Въпреки самопризнанията канибалът Станислав ще търка нара доживот.

Доживотен затвор без право на замяна за изрода Станислав Бакарджиев, който закла и свари на 9 април м.г. телцето на 3-годишната си дъщеричка Ани Борисова, иска прокуратурата в Атина, научи "България Днес".

Рамо до рамо с него на подсъдимата скамейка за потресаващото зверство застава и основният свидетел по делото, приятелят му Назиф Ахмед.

Държавното обвинение в Гърция ще се бори да прати Назиф в зандана най-малко за 30 години, като подстрекател и съучастник в убийството на момиченцето. От близо месец Назиф търка нара в следствения арест в гръцката столица. Той попадна там, след като бе екстрадиран от българския съд на основание европейска заповед за арест, издадена от Апелативната прокуратура в Атина.

От достоверни източници стана ясно, че криминалистите извършили очна ставка на двамата мъже от Дряново, чиито резултати категорично доказали участието им в разчленяването на невръстното момиченце. Според практикуващия в южната ни съседка адвокат Севдалина Чернева-Цирона почти сигурно било, че двамата ще бъдат осъдени. Тя опира твърдението си на безспорните доказателства, които закопавали съучастниците.

"ДНК експертизи, свидетелски показания, видеозаписи, отпечатъци и редица други неща ги уличават в зверството. Дори и да направят самопризнания, това няма да умилостиви магистратите, тъй като гърците не признават признаване на вината", заяви юристът.

Обвинителният акт с обем от 51 страници е вече в ръцете на съдиите, като се очаква до седмица делото да започне. В него присъства и името на майката на Ани - Димитрина. Тя ще отговаря за това, че е изложила на риск дъщеричката си, вследствие на който е настъпила смъртта. В същото време съдиите отчели и факта, че жената не е знаела и не се е интересувала какво става с дъщеря й.

Обвинение е повдигнато и на трети неизвестен засега мъж, който е участвал в транжирането на момиченцето. Криминалистите са направили извод, че най-вероятно бруталните наркомани са му продали все още функциониращите органи на Ани за около 10 хиляди евро.

Изродите Сава и Назиф застанаха един срещу друг, след като Ахмед най-накрая бе открит в село Скалско, край Дряново. През май м.г. той разкри в пълни подробности как приятелят му от детството Станислав е разфасовал, сварил и изхвърлил на бунището сготвеното телце на собственото си детенце. Гръцките власти моментално арестуваха детеубиеца и неговата жена Димитрина, които първоначално обявиха момиченцето си за отвлечено. Истината обаче излезе трудна за разкриване, защото извратеното семейство и Назиф започнаха да си прехвърлят топката за убийството.

Бащата направи самопризнания, след което се отказа от тях и набеди приятеля си. Той пък на няколко пъти сменяше показанията си, като нагласяше версиите спрямо думите на Сава. След приключване на разследването обаче прокуратурата най-накрая успя да ги закопае. Направената експертиза на откритите петна кръв от Ани на 100% потвърждавала наличието на ДНК от баща й, Назиф и мистериозния мъж. Нещо повече, учените доказали, че момиченцето е било нарязано живо, за да не се наруши целостта на органите му. Направените психопрофили пък, както и анализът на противоречивите показания на приятелите също доказвали участието им в престъплението, както и фактът, че умишлено прикривали мотива.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари