Принц и принцеса на бала, с каляска!

0
Съвременната тиква струва 1000 лева за първите 150 километра и с всички екстри – коне и кочияши
Съвременната тиква струва 1000 лева за първите 150 километра и с всички екстри – коне и кочияши Видео: НОВА ТВ

Тази седмица настъпва над 100 000 зрелостници у нас ще отпразнуват абитуриентския си бал. Освен, че и тази година младежите и девойките често попадат в плен на еуфорията и нарушават правилата на пътя, те отново търсят нетрадиционен начин да се появят на бала. 

Експерти съветват как обаче приказката да не се превърне в кошмар:  „Рискът е за самите абитуриенти, които се показват извън автомобилите. Те могат да паднат или бъдат ударени от други превозни средства и така да си провалят празника”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи. 

Отговорността е и за шофьорите и за собствениците на автомобилите. Тях ги следят мобилните камери на КАТ. „В момента ресурсът на „Пътна полиция” не е достатъчен, тъй като проверките могат да се извършват само пред автомобила, който заснема проверката, а броят им е много малък”, заяви Тодоров.

Всеки минувач също може да подаде сигнал, но трябва да съобщи номера на автомобила-нарушител и да го заснеме, както и да даде писмени обяснения. За случая със заснетите абитуриенти, пътуващи в центъра на София в ремаркето на пикап катаджиите вече готвят честитка за водача.

За някои абитуриенти приказката вече оживя… с каляска. „Много е хубаво и много приятно. Използва се основно за сватби, за балове, за кръщенета. Създава се приятна обстановка, една атмосфера, която много рядко може да се случи, нещо прекрасно, нещо приказно”, разказа Емил. 

Съвременната тиква струва 1000 лева за първите 150 километра и с всички екстри – коне и кочияши. Всеки детайл от каляската е дело на Славчо Мартинов. „Тази идея дойде от един филм”, разказа той. Призната каляска вече зарадва една Пепеляшка.. от Харманли. 

За безопасното придвижване на абитуриентите ще следят кордони от катаджии. Призивът е младежите да бъдат разумни и да не прекаляват с алкохола – дори когато еуфорията е най-голяма.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари