Приложение за смарт устройства ще улеснява ползването на общинския транспорт в Русе

1
Апликацията ще се разработи по предложение на общинския съветник Алисе Муртезова
Апликацията ще се разработи по предложение на общинския съветник Алисе Муртезова Снимка: Снимка: ГЕРБ - Русе

Апликацията ще се разработи по предложение на общинския съветник Алисе Муртезова

Общината да изготви приложение за смарт устройства /както е в повечето европейски туристически градове/ предложи общинският съветник от ГЕРБ Алисе Муртезова. С приложението ще се вижда в реално време след колко време превозното средство ще бъде на дадената спирка, какви връзки могат да се осъществят до крайната дестинация на пътника и къде да се направят. То ще може да локализира смарт устройството на ползвателя и най-близките спирки, от които може да започне придвижването му, съобщават от ГЕРБ-Русе.

Предложението на председателя на групата общински съветници от ГЕРБ Алисе Муртезова беше прието и ще бъде включено в проекта по Оперативна програма „Конкурентоспособност и иновации, който се предвижда да бъде внесен от общинската администрация до 31 януари 2024 година.

За целта, по предложение на Муртезова, общината ще може да се възползва от специалистите в тази област на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    74
    Конан
    Явно на госпожата са и платили от фирмата производител, за да внесе това предложение. Не се оядохте прасета мръсни. Внесете предложение да задължите децата да спортуват и да имат допълнителни часове в училище, че след 20 години само неграмотници ще ни управляват
  • 3
    73
    Ванеса
    Ей, едно смислено нещо да има вчера от цялата говорилня на разни Мариановци и прочие башове в общинския съвет, а вие се разкудкудякахте като в кокошарник и вместо да подкрепите, извадихте пак лайномета. Ама то кой каквото носи в себе си, това дава...
  • -1
    72
    Отново смях в залата
    Сега като, като създадат новия ресор социални дейности здравеопазване и транспорт (пълно безумие) и назначат съответния заместник кмет, здравни специалисти, социални работници и специалисти по транспорт започват да умуват по създаването и използването на такова приложение. Консултант ще им бъде инициаторът на предложението. Боже мили, докъде се стигна!
  • 8
    71
    Чавдар Георгиев
    Може да ползвате опита на Варна. Има мобилно приложение за заплащане на автобусните билети. Бързо и удобно. Защо трябва шофьорите да се занимават с това. Дано се променят нещата.
  • 8
    70
    Смях в залата
    Ама вие вярвате ли й на тази жена, която се вози в много скъп джип, че истински се е загрижила за обикновените трудови хора, децата и възрастните хора, ползващи всеки ден обществения транспорт в града и търпящи несгодите от проблемите му. Наистина ли й вярвате и не ви ли минава през ума, че се търсят политически дивиденти и манипулиране на обикновените хора,?! Толкова ли се заблудите, осъзнайте се скъпи съграждани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари