Президентството отваря врати за посетители

0
Гостите ще могат да разгледат Гербовата зала, кабинета на президента, президентската библиотека
Гостите ще могат да разгледат Гербовата зала, кабинета на президента, президентската библиотека Снимка: Dunavmost

Министерството на отбраната също отваря врати за посещение на граждани

Президентската институция ще участва в инициативата "Европейски дни на наследството - София 2023", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Администрацията на президента ще отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с историята и дейността на президентската институция, от 09:00 до 13:00 часа днес. Те ще могат да разгледат Гербовата зала, кабинета на президента, президентската библиотека. Гостите ще могат да видят ордените и медалите, които държавният глава връчва, както и протоколни подаръци, получени при негови визити.

Служители на администрацията ще запознаят групите от посетители с историята и работата на институцията.

Европейските дни на наследството се организират от 1985 г. насам съвместно от Европейския съюз и Съвета на Европа. Те са една от европейските културни прояви с най-широко участие, се посочва на сайта на Европейската комисия.

Министерството на отбраната също отваря врати за посещение на граждани

Министерството на отбраната ще се включи в Европейските дни на наследството.

В рамките на инициативата сградата на Министерството на отбраната ще бъде отворена за посещение на граждани в събота, 16 септември, от 10:00 до 14:00 ч. Това съобщават от ресорното министерство.

Посетителите ще могат да се докоснат до уникалния интериор и архитектура на сградата на Министерството и да се запознаят с нейната богата история.

Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Планират се ежегодно през месец септември. За София инициативата ще се проведе на 16 и 17 септември с отворени врати в над 44 забележителни културно-исторически обекта, някои от които рядко са достъпни за публиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари