Президентът връчи орден "Мадарски конник" - първа степен на посланика на Южна Корея

0
Българското вино е най-хубавото, заяви Ли Хо-шик
Българското вино е най-хубавото, заяви Ли Хо-шик Снимка: Пресцентър на президентската институция

Българското вино е най-хубавото, заяви Ли Хо-шик

Президентът Румен Радев удостои с орденМадарски конник“ - първа степен извънредния и пълномощен посланик на Република Корея Ли Хо-шик за особено големите заслуги на дипломата в развитието на двустранните отношения между Република България и Република Корея. Държавният глава благодари на негово превъзходителство за активната му работа в страната ни:

"Вие положихте сериозни усилия за съхраняване на политическите контакти, за насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество. Ценя високо и подкрепата, която дадохте за развитието на науката, образованието, младежкия обмен. Благодарение на Вашата подкрепа продължава интензивнода се развива обучението по корейски език в Софийския университет и в 18-о училище в столицата. Работихте така, че България да се представя достойно с всички нейни достижения и във Вашата родна страна".

От своя страна посланик на Република Корея Ли Хо-шик, заяви, че се е постарал да насърчи двустранното сътрудничество и изказа възхищението си от българската култура и история и допълни, че България винаги ще бъде във сърцето му, предава БНР.

"Българското вино е най-хубавото. За съжаление България не беше толкова добре позната за Корея. Написах книга, която да представи България на моите сънародници. Това е първата книга на корейски език за България и се надявам искрено да съм успял да допринеса за това корейският народ да знае повече за България", заяви посланикът на Република Корея у нас Ли Хо-шик, след като бе удостоен с държавното отличие орденМадарски конник“ първа степен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    태권도
    По добре значка на МВР 1-ва степен.태권도. 태권도
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари