Президентът откри в Русе Държавното първенство по спортна стрелба

0
Състезанието е тридневно, като заключителната част ще бъде в неделя
Състезанието е тридневно, като заключителната част ще бъде в неделя Снимка: Община Русе

Президентът Румен Радев и кметът на Русе Пенчо Милков откриха първото за града ни Държавно първенство по спортна стрелба, което се провежда в „Канев център“

 Негови организатори са русенският клуб по спортна стрелба „Локомотив – Тончо Тодоров“ и Община Русе. Състезанието е тридневно, като заключителната част ще бъде в неделя.

„Бъдете пример за младите хора, които предпочитат да действат, вместо само да стоят отстрани и да гледат“, каза в приветствието си държавният глава.

Той пожела успех на новия председател на Българския стрелкови съюз Весела Лечева.

Стрелбата е спорт, който даде много на нашата страна, но аз вярвам, че ни предстоят още много успехи“, каза кметът Пенчо Милков.

На откриването 10-те най-добри стрелци на България за 2021 г. бяха наградени от Весела Лечева, а българските олимпийски шампиони през годините получиха от кмета почетни плакети с герба на Община Русе.

Държавното първенство по спортна стрелба ще събере повече от 120 момчета и момичета от цялата страна на възраст от 10 до 14 години. Те ще премерят сили в стрелбата с пушка и пистолет и ще се борят за индивидуални и отборни призове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари