Президентът обнародва Изборния кодекс с рекордна бързина

0
Румен Радев не остави никакъв шанс да му поискат вето върху законовите промени
Румен Радев не остави никакъв шанс да му поискат вето върху законовите промени Снимка: БГНЕС

Румен Радев не остави никакъв шанс да му поискат вето върху законовите промени

Очевидно промените в Изборния кодекс, одобрени от парламента на 29 април, са се понравили изключително много на президента Румен Радев. На 30 април, тоест, буквално часове след края на пленарното заседание, на което бяха обсъдени и гласувани поправките, държавният глава е издал указ за обнародването им. Нещо повече – текстовете вече могат да бъдат открити в извънреден брой на Държавен вестник, макар и с дата от 1 май, пише вестник Сега.

Така Радев на практика не остави никакъв шанс дори да му бъде поискано да наложи вето върху законовите промени, които станаха обект на изключително ожесточени и продължителни сблъсъци в пленарната зала. От ГЕРБ допуснаха в края на заседанието, че може и да се обърнат към президента с такова искане. Светкавичната бързина, с която държавният глава обнародва поправките, обаче показа, че няма намерение да им остави такава възможност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари