Президентът на Украйна богатее стремглаво, въпреки... или благодарение на кризата в страната му?

0
От известно време Порошенко се опитва да продаде концерна Рошен на чуждестранни инвеститори!
От известно време Порошенко се опитва да продаде концерна Рошен на чуждестранни инвеститори! Снимка: REPLYUA

През изминалата година приходите  на президента на Украйна Петро Порошенко са се увеличили почти седемкратно в сравнение с 2013 г, съобщава полското електронно издание rp.pl . Въпреки кризата в страната той е станал още по-богат.  В данъчната си  декларация за 2014 година  е посочил приходи в размер на почти 369 милиона гривна, докато през 2013 г. е декларирал само 52 милиона.

При встъпването си в длъжност Порошенко обеща да продаде своите активи, но само около 10% от приходите му са от продажба на ценни книжа, акции и производствени мощности.

Най-големите му приходи идват от фабриките за шоколадови и захарни изделия  Roshen, които го подреждат на осемнадесето място в света в тази индустрия. Четири от предприятията Рошен са разположени на територията на Украйна, а другите в Русия, Литва и Унгария. Порошенко  притежава и  предприятия за стъкло и нишесте, застрахователна компания и акции в международна инвестиционна банка. Както повечето украински олигарси, има собственост и в медийната индустрия –телевизионен канал и радиостанции.

От известно време Порошенко се опитва да продаде концерна Рошен, но чуждестранните инвеститори не проявяват интерес към закупуване на активи, разположени на територията на Украйна, твърди полския информационен портал, позовавайки се на говорителя на  президентската администрация.

Източник: Между редовете
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари