Президентът на Франция ще се кандидатира за втори мандат

0
Ако загубя, ще напусна политиката
Ако загубя, ще напусна политиката

Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че би искал отново да издигне своята кандидатура за поста на държавен глава през 2017 г., но ще направи това, само при възможност за победа, пише “Взгляд“, цитирано от Фокус.

Такова мнение президентът е изразил пред авторите на книгата „Лични беседи с президента“ (Conversations privees avec le president), журналистите Антуан Андре и Карим Расули. Книгата ще се появи на щандовете на магазините във Франция в петък, като откъси от нея бяха публикувани от Agence France-Presse.

Знам какво представляват годините, проведени без личен живот. Но имам желание. Това е моя лична склонност“, заяви пред авторите на книгата Оланд, говорейки за плановете си за предстоящите президентски избори, предава ТАСС.

В същото време, той подчерта, че окончателното му решение за участие в президентската надпревара все още не е взето.
Аз няма да направя избора за издигане на кандидатурата, ако бъде очевидно, че това не може да доведе до възможност за победа. Ако загубя, ще напусна политиката“, добави Оланд.

Оланд, който беше избран през 2012 г. с 51,64 %, надвивайки Никола Саркози, е едва вторият президент-социалист на Франция след Франсоа Митеран (1981-1995 г.). Той обаче загуби доверието на избирателите още в първата си година като президент.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари