Президентът на ФИФА: Днес е черен ден за футбола

1
Поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач в Индонезия
Поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач в Индонезия

Поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач в Индонезия

Днес е черен ден за футбола, това е една трагедия, която дори не можем да осъзнаем. Това заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, след като поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач в Индонезия.

След края на дербито между "Арема" и "Персебая", хиляди ядосани от загубата фенове на домакините нахлуха на терена, а полицията използва сълзотворен газ, за да ги разпръсне, което доведе до огромен хаос и множество стъпкани и задушени хора.

"Светът на футбола е шокиран от трагичния инцидент в Индонезия след края на мача между "Арема" и "Персебая". Това е черен ден за всички, свързани с футбола, трагедия, която дори не можем да осъзнаем. Изказвам своите най-дълбоки съболезнования към близките и приятелите на жертвите, които загубиха своя живот", каза в свое изявление Инфантино, цитиран от БГНЕС.

"Заедно с ФИФА и цялото глобално футболно общество, в този тежък момент нашите мисли и молитви са с жертвите, ранените, с народа на Индонезия, Азиатската футболна конфедерация, Индонезийската футболна асоциация и Футболната лига на Индонезия", допълва президентът на световната футболна централа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари