Президентът на Българската федерация по борба отказа да носи отговорност за отстраняването на Дудова

0
Според Христо Маринов треньорите били определяли критериите и състезателите
Според Христо Маринов треньорите били определяли критериите и състезателите Снимка: БГНЕС / Архив

"Има треньори, те определят критериите, оттам-нататък си носят отговорност"

Това заяви президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов по случая с решението за включването на Тайбе Юсеин състава на националния отбор в категория до 62 килограма за предстоящото в края на месеца Европейското първенство за сметка на Биляна Дудова, предаде БТА. 

Двете трябваше да направят решаващо преборване за място в тима на 18 март в Благоевград, но срещата пропадна, тъй като Юсеин беше с наднормени килограми.

"Ние като Управителен съвет само утвърждаване съставите. Подкрепили сме състава, който е подал националният треньор. Биляна беше подадена на 59 килограма", каза Христо Маринов, като отказа да коментира повече казуса.

Той добави, че ще има ново Общо събрание на Българската федерация по борба, което ще бъде извънредно.

"Ще има промени", обясни само Маринов, но отказа да коментира информациите за напускането на ръководството на централата на почетния президент на БФБорба Валентин Йорданов и на други двама членове на УС заради подкрепата си към Биляна Дудова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари