Президентът има готовност да връчи мандат

0
Парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство
Парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство Снимка: БГНЕС

Това заявиха днес от прессекретариата на държавния глава Румен Радев 

Парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на българското общество, а президентът, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет.

Това се заявява в позиция, разпространена от прессекретариата на държавния глава, във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчването на мандат за съставяне на правителство, предаде БТА.

Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа, се посочва в позицията. Заявява се също, че постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари