Президент на Американския университет гостува в Русе

0
Темата на дискусията  е "Университетите и развитието на предприемаческата екосистема в България"
Темата на дискусията е "Университетите и развитието на предприемаческата екосистема в България" Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сдружение “Startup Factory” организира дискусионен панел с участието на г-н Страци Кулински –  първият роден в България президент на Американския университет в България и възпитаник от първия випуск на учебното заведение.

Темата на дискусията  е "Университетите и развитието на предприемаческата екосистема в България".

Дискусионният панел ще се проведе на 28 юни от 18:00 в зала “Европа” в Доходно зданиеРусе, със съдействието на Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ .

Събитието ще започне с презентация на г-н Кулински, след което присъстващите ще имат възможност да зададат своите въпроси към лектора.

Организаторите очакват основен фокус на срещата да бъде дискутирането на ролята на образователните институции, предприемаческите организации и бизнеса за формиране на благоприятна среда и инфраструктура за стартиране на нови продукти и компании. Ще бъдат разгледани успешни истории, добри практики и работещи инструменти за изграждане на екосистема, която стимулира предприемачеството, иновациите и правенето на бизнес, като израз на лична свобода и отговорност.

На събитието са поканени всички, които имат отношение към тематиката, свързана с образование, предприемачество и стартиране на бизнес. Дискусионният панел е отлична възможност заинтересованите страни за развитие на предприемаческата екосистема в региона да споделят мнение, да планират мерки и да валидират свои хипотези за създаване на по-благоприятна среда за стартиране на бизнес.

Модератор на срещата с г-н Кулински е Емилиян Енев – председател на сдружението в обществена полза Startup Factory.

Страци Кулински е президент на Американския университет в България. Преди да поеме този пост, Кулински е ръководил дивизията за международно корпоративно развитие в TiVo, Силициевата долина, САЩ. От 2001 до 2008 е работил в Intelsat (Вашингтон), а преди това в Merill Lynch (Лондон) и Metromedia International Inc (Русия и Източна Европа). Възпитаник на АУБ от първия випуск през 1995 г. и има МВА от престижното училище Уортън в Университета на Пенсилвания, САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари