През очите на децата: КОВИД-19 подари хората....време

0
"Вирусът подари на хората нещо, което те търсеха прекалено дълго. Подари им време. Отне ги от забързаното ежедневие, в чиято примка се бяха омотали, и ги прибра по домовете им", смята 17-годишната Елена Вутова
"Вирусът подари на хората нещо, което те търсеха прекалено дълго. Подари им време. Отне ги от забързаното ежедневие, в чиято примка се бяха омотали, и ги прибра по домовете им", смята 17-годишната Елена Вутова

В епидемията отварям по-често албумите със снимки, защото така "излизам" навън и преживявам отново най-хубавото, пише 12-годишният Виктор Лазаров от училище "Мария Монтесори" в Добрич - спечелил първа награда в конкурса за есе "Промени ли ни изолацията към по-добро?"

Близо 100 автори - малки и по-големи ученици не само от Добричка област, но и от София, Русе, Благоевград и други градове в страната, потърсиха отговор на въпроса, насърчени в надпреварата от фондацията "Лумос" и общинския младежки център, предава БТА.

"Започнах да сънувам къщата на баба, гората и поляните, където често играя, когато ѝ ходим на гости", продължава Виктор.

"Вирусът подари на хората нещо, което те търсеха прекалено дълго. Подари им време. Отне ги от забързаното ежедневие, в чиято примка се бяха омотали, и ги прибра по домовете им", смята 17-годишната Елена Вутова от природоматематическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич, също спечелила първа награда.

"Прибра ученици, студенти, работници. От страната и чужбина... Но, за жалост, в човешкия свят не властва времето. Нито любовта. Тук всичко лежи кротко в "краката" на парите, а те най-често се придобиват с труд", разсъждава момичето за дългите опашки пред бюрата по труда.

"Къде отлетя свободата?", пита 18-годишната Зорница Трифонова от СУ "Асен Златаров" в Шабла."Ела, върни се, обещаваме, че ще те ценим и пазим, зарича се момичето с втора награда за своето есе. По думите на Зорница свободата е да можем да изпълним деня си с простите неща от живота, дори да отидем до магазина, без да се налага да сме екипирани като нинджи. Covid-19, напусни пределите на страната ни и ни остави да градим бъдещето си", настоява Зорница от името на най-младите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари