Превишиха ли правомощията си униформените на протеста?

1
С присъдите не трябва да се бърза, заяви председателят на Синдиката на служителите в МВР
С присъдите не трябва да се бърза, заяви председателят на Синдиката на служителите в МВР Видео: NOVA

С присъдите не трябва да се бърза, заяви председателят на Синдиката на служителите в МВР

"Според нас министерството на МВР си свърши работата по време на протестите в София." Това коментира Валентин Попов, председател на Синдиката на служителите в МВР. Той уточни, че ако е имало превишаване на правата това се установява по съответния ред.

Не можем да толерираме превишаване на правомощия от страна на наши колеги. Това е недопустимо. За такива ситуации служителите на МВР носят отговорност”, каза той, цитиран от NOVA.

Според него боди камерите се използват в голяма степен, за да се търсят възможности да се наказват служители. Валентин Попов коментира и видеото, в което се твърди, че има полицейско насилие над гражданин по време на протестите в столицата. По думите му това трябва да се установи след разследване по случая. „Колегите, които са били на терен могат да бъдат идентифициране. С присъдите и оценките не трябва да се бърза”, допълни той.

Проблемът в МВР не е един, той е комплексен. МВР се нуждае от дълбока реформа. В проекта за държавен бюджет предвидените разходи за МВР са в размер на 19 млн. лева, което е нищо. Няма предвидено увеличаване на заплатите”, каза Валентин Попов. Той добави, че в края на седмицата ще се проведе национална конференция, в която ще бъде обсъден въпросът и ще се вземат съответните решения. Попов добави, че е възможно да се стигне до протести в системата. Според него средствата няма да стигнат до никъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари