Превърнаха Копакабана в гробище

0
Гневни активисти в Бразилия създадоха стотина импровизирани гроба на известния плаж Копакабана, като забиха кръстове в пясъка
Гневни активисти в Бразилия създадоха стотина импровизирани гроба на известния плаж Копакабана, като забиха кръстове в пясъка Снимка: Getty Images

Гневни активисти в Бразилия създадоха стотина импровизирани гроба на известния плаж Копакабана, като забиха кръстове в пясъка

Те са в памет на 40-те хиляди жертви на коронавируса в латиноамериканската страна и в знак на протест срещу отказа на правителството на Жаир Болсонаро да приеме насериозно проблема.

"Президентът не осъзнава, че това е една от най-драматичните кризи в бразилската история," подчерта един от организаторите на протеста.

Бразилия прехвърли прага от 40 000 починали и 800 000 заразени с новия коронавирус, съобщи БТА, като се позова на Министерството на здравеопазването.

В страната с 212 милиона население има 40 919 смъртни случая, от които 1239 са установени през последните 24 часа.

Потвърдените инфекции са 802 828, което нарежда Бразилия на второ място в света след САЩ по брой на заразените. Скоро Бразилия ще задмине Обединеното кралство и ще стане втора в света по брой смъртни случаи след зараза с COVID-19.

Най-голямата страна в Латинска Америка прехвърли тези два символични прага вчера, когато търговските центрове отново отвориха врати в Рио де Жанейро и Сао Пауло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари