Превантивно-информационният център в Русе ще тества нови методи за работа

1
В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „Социална педагогика“ и „Социални дейности“ на РУ „Ангел Кънчев“
В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „Социална педагогика“ и „Социални дейности“ на РУ „Ангел Кънчев“

В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „Социална педагогика“ и „Социални дейности“ на РУ „Ангел Кънчев“

Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ съвместно със Сдружение „Happiness academy“ – София организира работилница за пилотно тестване на иновативни инструменти за работа с млади хора в неравностойно положение. Тя ще се проведе на 1 юни от 13:00 до 17:00 ч. в офиса на ПИЦ на ул. „Плиска“ № 78, бл. „Мадара“.

Инструментите, които ще бъдат представени, съчетават принципите на възстановителното правосъдие, работата с изкуства и дигиталното правосъдие с цел да се укрепи равнопоставеността сред европейската младеж. Инструментите са разработени по проект Дигитален арт диалог /Digital Arts Dialogue/ на Сдружение „Happiness academy“ – София, по който е обучен експерт на ПИЦ – Русе. В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „Социална педагогика“ и „Социални дейности“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Събитието има за цел да представи иновативни инструменти и практики, които да бъдат ползвани в социалната работата на специалистите. Целта е да се проведе пилотно тестване на разработените иновативни инструменти в Русе, за овластяване на младежи в неравностойно положение, които са обект на работа на специалистите, работещи в социалната сфера.

След приключване на проекта резултати от него ще бъдат представени на обществеността.

Екипът на ПИЦ остава на разположение при проявен интерес от страна на работещите в социалната сфера да представят техниките и практиките по проекта, добавиха от там.

Още подробности вижте тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    И след
    Като свършихте огромна работа с превенцията на употребата на наркотични вещества и вече никое дете или младеж не си помислят за наркотици, сега започвате да тествате нови методи за работа с младежи в неравностойно положение. Захванахте една от краката, а друга сега от ръцете. И за да е по-въздрйстващо, ум да ти зайде, включвате студенти и преподаватели от прославения местен университет. А те там не се ли обучават, не им ли преподават съвременни подходи на работа с такива групи млади хора? Кой знае, като се вижда какво преподаватели има там начело със снахата на ректора, която е свръхкапацитет по тия въпроси, нещата са ясни. Този ПИЦ като че ли започва да прилича на ПУЦ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари