Претъпкан автобус помля БМВ на кръстовище

1

Препълнен с пътници автобус от Кърджали се вряза в завиващо БМВ на кръстовището на хасковския булевард  Освобождение  в ранния съботен следобед.

Ударът нацелил немската кола в задната лява врата и завъртял иначе тежкия автомобил като пумпал и през 3-те ленти на оживения булевард, информира Монитор.

Само мантинелите спрели бавареца да помете и препълнения с хора тротоар.

Леката кола почти се бе разпаднал на съставните си части-пружината от амортисьорите се търкаляше на съседната улица Белоградчик, бронята на улица Прохлада от дургия край на кръстовището, гумата с колелото в лявото платно за движение, самата кола-в дясното.

Шофьорът Джахид Галип от Маджарово бе отърван от задействаните еърбеци. Те едва ли щяха да го спасят ако бе стоял отзад вляво, където попаднал главния удар. Пътническата врата бе хлътнала поне 30-40 сантиметра навътре. За щастие там е нямало никого.

Автобуса бе далеч по-леко пострадал-очукана предница. Заради силния удар обаче няколко от пътниците били с натъртвания, а малко момченце на 9 години бе откарано в болницата със съмнение за счупен пръст.

Водачите и на двете возила бяха без алкохол и без вина според тях. И двамата настояваха че минавали кръстовището на зелено.

Според шофьора на рейса Бахтанур Салим от Кърджали, той тъкмо се спускал по булеварда и видял че на кръстовището му светнало зелено. Решил да премине без да спира, но пред него се появило влизащото в кръстовището БМВ от съседната улица Прохлада.

Натиснал спирачки, но не могъл да спре. Спирачният път обаче започваше на 30 метра преди кръстопътя, бе видно от маркировката поставена от пътните полицаи. Едва ли човек на зелено скача на спирачките 30 метра преди кръстовището, коментираха многобройните минувачи.

Ако наистина е видял в последния момент леката кола и не е могъл да спре за 30 метра, това означава че е карал с далеч на градското ограничение от 50 км/ч сухо обясни един от дошлите на мястото застрахователи.

Макар че изглеждаше невинен, водачът на БМВ-то направо му се плачеше. Купил колата преди 5 дни и тя още нямало застраховка. Евентуалният ремонт на щетите щял да му излезе хиляди левове.

Две патрулки регулираха движението по затапения булевард Освобождение близо два часа след инцидента. Заради блокираното кръстовище и в двете посоки се простираха по километър опашки от автомобили, пускани на порции от катаджиите.

Чак след  завършване на огледа  Пътна помощ  започна разчистването на пътя от автомобилните отломки.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари