Препращат писмото на Атанас Славов на Инспектората към ВСС

0
В писмото се настоява да бъде проверено дали висши прокурори са оказвали натиск над Живко Коцев
В писмото се настоява да бъде проверено дали висши прокурори са оказвали натиск над Живко Коцев Снимка: БГНЕС

В писмото се настоява да бъде проверено дали висши прокурори са оказвали натиск над Живко Коцев

Висшият прокурорски съвет реши да препрати на Инспектората на Висшия съдебен съвет писмото на бившия правосъден министър Атанас Славов, в което се настоява да бъде проверено дали висши прокурори са оказвали натиск над вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев да подаде оставка, предава БНР.

Според кадровиците, те нямат правомощия да проверяват дали, както твърди самият Коцев, на 3 април временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и градският прокурор на София Илияна Кирилова са го принудили да подаде оставка, за да не бъде задържан и обвинен във връзка с аферата в Митниците.

Членът на Колегията Огнян Дамянов коментира, че сезирането на Висшия прокурорски съвет от Славов много напомня на събитията от миналата година, довели до отстраняването на бившия главен прокурор Иван Гешев.

"Виждам едно дежа вю на самосезиране и сезиране от органите. В рамките на един и същи ден главният секретар на МВР сезира министър-председателя, същият министър-председател сезира собствения си министър на правосъдието, който е компетентен орган, след като извърши проверка, да инициира дисциплинарни производства", заяви Дамянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари