Преподаватели от 4 европейски държави обмениха опит с колегите си от ДГ „Пинокио“ в Русе

1

11 преподаватели от 4 европейски държави гостуваха в Русе по покана на ДГ „Пинокио“

Посещението им бе част от проекта, по който работят  русенските педагози и техните колеги от Европа -  „STEAM в ранна детска възраст – лесно и забавно”.  В дните между 11 и 13 май учителите обмениха добри педагогически практики. В него участват 5 детски градини от различни европейски страни - България, Естония, Испания, Латвия, Чехия - с повече от 70 учители и близо 600 деца и техните родители.

STEAM означава Наука, Технологии, Инженерство, Изкуства и Математика и основната идея е децата да имат обучение на открито, в околната среда, да  изследват своите STEAM умения и развиват критично мислене, да решават  проблеми чрез  комуникация  във външна среда.

Учителите използват методи на обучение на открито, за да подкрепят и развият STEAM уменията на подрастващите.

В първия ден от своето посещение гостите се запознаха с магията на българския фолклор. Преподавателите от чужбина видяха как русенските деца от 3 и 4 възрастова група на ДГ „Пинокио“ тъкат черги, плъстят вълна и бяха впечатлени от красота на багрите в българските шевици.

През втория ден от посещението на педагозите, малчуганите демонстрираха как работят с роботизирани и програмируеми продукти. Според директора на детската градина Ценка Тодорова, още от ранна възраст подрастващите трябва да бъдат стимулирани да мислят творчески и да използват въображението си максимално в учебните дейности.

Последният ден от посещението на учителите завърши с грандиозен концерт, наречен „ „Пинокио“ поздравява приятелите от Европа“, като в него имаше песен за всяка една държава, участничка в проекта.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари