Препичането на слънце намалява риска от смърт от коронавирус

0
Това показва ново проучване, проведено в САЩ и възпроизведено в Италия и Англия
Това показва ново проучване, проведено в САЩ и възпроизведено в Италия и Англия

Това показва ново проучване, проведено в САЩ и възпроизведено в Италия и Англия

По-голямото излагане на слънчева светлина привидно намалява риска от смъртност от COVID-19, тъй като има доказана връзка между продължителното излагане на слънчева светлина в определени райони и по-малък брой смъртни случаи от COVID.

При хората, които живеят в по-слънчеви райони, може да има по-малък риск от смърт от коронавируса , показва ново проучване, проведено в САЩ и възпроизведено в Италия и Англия , съобщи в. „Джерусалем пост”, цитиран от Actualno.

Изследователите сравняват смъртните случаи от COVID-19 с UV нивата за същия период и установяват, че по-слънчевите райони са свързани с по-малко смъртни случаи от COVID-19.

Проучването, публикувано в The British Journal of Dermatology, установява, че коефициентът на риска от смъртност - или съотношението между вероятността за смърт при определена група от населението и риска от смърт за всички останали групи от населението - в САЩ е спаднал с 29% за на всеки 100 KJ / метър на квадрат увеличение на средната дневна UVA. В Италия и Англия има общ спад от 32%.

Изследователите изследват какво може да стои зад тази корелация, като едно от възможните обяснения е азотният оксид, който се отделя от кожата, когато е изложена на слънчева светлина. Някои проучвания показват, че отделянето на азотен оксид от кожата може да намали способността на SARS Coronavirus2 да се репликира.

Друго възможно обяснение е фактът, че други проучвания показват, че повишеното излагане на слънчева светлина е свързано с по-малко инфаркти и по-ниско кръвно налягане, и двата фактора, които биха могли да намалят риска от смърт от COVID-19.

Този намален риск не може да се обясни с нивата на витамин D в местното население, сочи изследването. Това е така, защото изследването се основава на области, където нивата на UVB са ниски, за да произведат значителни нива на витамин D в организма.

Изследването отчита други известни рискови фактори, свързани с експозицията и повишен риск от смърт от COVID, включително възраст, социално-икономически статус, етническа принадлежност, нива на инфекция в района, замърсяване на въздуха, температура и др.

Тези ранни резултати разкриват излагането на слънчева светлина като един от начините за потенциално намаляване на риска от смърт“, каза д-р Ричард Уелър, консултант дерматолог в Университета в Единбург.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари