Премиерът за 4-и път напомни на пенсионерите, че им дава по 50 лева

0
Борисов не пропуска да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където често пита пенсионерите добре ли е с 50-те лв.
Борисов не пропуска да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където често пита пенсионерите добре ли е с 50-те лв. Снимка: Правителствена пресслужба

"Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване."

Това напомни за четвърти път премиерът Бойко Борисов, пише Сега. Предстоят още четири такива транша - месечната добавка ще се изплаща до март 2021 г., като всяко решение на правителството за превеждане на месечната сума към НОИ е удобен повод за малко самореклама.

Борисов не пропуска да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където често пита пенсионерите добре ли е с 50-те лв. Проблемът е, че след спирането на добавките през март, доста пенсионери ще усетят липсата им, защото увеличението на редовите пенсии ще е само с 5%, и то от юли.

Премиерът още веднъж напомня и че догодина минималната пенсия ще стане 300 лв. Това според управляващите е голяма заслуга, но на практика представлява подмяна на пенсионно-осигурителния модел у нас, тъй като от 1 януари 2021 г. всеки втори пенсионер ще получава една и съща пенсия, която няма да има нищо общо с индивидуалния му осигурителен принос. Борисов не коментира тези ключови за осигурителната ни система въпроси. Вместо това дежурно уверява: "Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари