Бойко Борисов кани български IТ специалисти да се върнат

0
Бойко Борисов: България е най-доброто място за инвестиции, а нашите ИТ специалисти са най-добрите
Бойко Борисов: България е най-доброто място за инвестиции, а нашите ИТ специалисти са най-добрите Снимка: БГНЕС

Борисов получава карта за достъп на лабораторията на HP.

България е най-доброто място за инвестиции, а нашите ИТ специалисти са най-добрите. С това се похвали премиерът Бойко Борисов, който откри високотехнологична модерна лаборатория на HP в Бизнес парк София.

Според него 1500 български специалисти са се върнали от чужбина, за да упражняват едни от най-престижните професии у нас именно заради добрия бизнес климат и добрата работна среда.

Връщането на българи от чужбина ще стане със стабилна държава, добър бизнес климат и инфраструктура, която да им помогне, посочи премиерът.

Що се отнася до работещите в бизнес парка и в HP, Борисов се върна към спомените си, когато този район е бил обграден от поляни. Първото, което обещал за развитието на Бизнес парка, е да построи Южната дъга, припомни премиерът.
Сега и метрото ще стига до него, каза Борисов и поясни, че датата на откриването е 8 май.

Повече от това държавата не може да направи. Той изтъкна, че когато бъде пуснато и метрото до тази част на столицата над 60 000 души на ден за 1 левче ще могат да стигат до Бизнес парка.

На откриването на лабораторията присъства и транспортният министър Московски, както и американският посланик Марси Рийс. Тя отчете успешното развитие на бизнеса между САЩ и България. През миналата година двустранната търговия е достигнала рекордни нива от 960 млн. долара, което е ръст със 17%.

Марси Рийс изтъкна, че страната ни ежегодно губи младежи, които отиват зад граница, за да учат и да работят. Над 500 българи са се върнали, за да работят в HP, където общо българските служители са 6000. Модерната лаборатория е на стойност 10 млн. лв и нейното изграждане е отнело две години. Тя ще бъде на разположение не само на служителите на компанията, но ще се ползва и от образователната система. Премиерът получи и подарък - карта за достъп до лабораторията, която грижливо прибра в предния джоб на сакото си, съобщи нюз.бг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари