Премиера на книгата на Елена Богданова-Влайкова „Въпреки всичко"

0

В Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ - Русе се състоя премиерата на книгата на Елена Богданова-Влайкова „Въпреки всичко: Романизирани истории за пораснали деца и майки“. Изданието представи театроведът Крум Гергицов, а водещ на събитието беше поетесата Надежда Радева.

Елена Богданова-Влайкова е родена и живее в град Русе. Членува в Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България. Пише поезия и проза. Нейни творби са включени в регионални и национални  литературни издания, както и в сборника "Моят вътрешен глас", издаден в Мюнхен от „Креатив натура“ с благотворителна цел. Има отпечатани стихове в списание "Поезия", във вестниците "Уикенд", "Минаха години",  "Ретро" и др.

В своето слово, което беше озаглавил „Малка книжка за аромата на детството“, Крум Гергицов отбеляза: „Това е книга за детството, един талантлив разказ, изпълнен с много поезия, много интересни случки, с много смях, но и сълзи, с много колоритни персонажи, с много доброта и човещина. И всичко това е написано с много мярка, както в обема на творбите, така и в деликатното поднасяне на техните послания. Такава книга не търпи многословен и дълбокомъдрен анализ, защото той ще умъртви прелестта на разказа, фината плетеница от случки и хора, населяващи детството на авторката“.

Елена Богданова прочете избрани откъси от своята книга и сподели с вълнение за себе си: „Аз не съм литератор, но все пак зная какво казвам в своята книжка. Обръщам се първо към майките, които все още отглеждат в дома си своите деца. Моля ги да се поставят винаги на мястото на детето си, когато му се карат, когато го наказват или бият. Те също са били деца. Как са ги наказвали техните родители? Това какъв спомен е оставило у тях? Искат ли и децата им да си спомнят с горчив привкус за своето детство? Те са малки човеци, със свои потребности, вкусове, характер...Реших да разкажа на сегашните деца за игрите, които ние играехме и за чудесата, които ни радваха и изумяваха. Леко загатвам и няколко общочовешки теми - за раждането, смъртта, вечния глад, желанието да бъдеш забелязан и да оставиш следа за поколенията”.

Артистичната атмосфера на събитието се допълваше от музикалните  изпълнения на приятели на авторката. Много добри думи за човека и твореца Елена Богданова прозвучаха по време на срещата. С пожелания за успех на книгата по пътя й към най-верните читатели завърши литературната вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари