Премахнаха портретите на комунистическите функционери

0
Към днешна изображенията са премахнати
Към днешна изображенията са премахнати

След сигнал на Иво Пазарджиев, портретите на комунистическите функционери от офиса на фирма "Вектор" са премахнати

Това стана ясно на провелата се днес сесия на Общинския съвет-Русе.

След като той бе сигнализиран от граждани, че на лицевата част на общински имот, отдаден под наем са окачени портрети на функционери на Българската комунистическа партия, а именно Георги Димитров и Тодор Живков, Пазарджиев направи питане до Кмета на Община Русе в тази връзка.

Към днешна дата двете изображения са премахнати, за което Председателят на групата общински съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" благодари на ресорния заместник-кмет за бързата и навременна реакция, изразявайки за пореден път своето възмущение, че е недопустимо да се допуска каквато и да е било гавра с паметта на пострадалите от този режим лица.

Бе отговорено също така и на въпроса на общинския съветник от същата група Валери Матеев от Кмета Пламен Стоилов, който касаеше грубото отношение на педагогически служител от детска градина "Червената шапчица" - Русе.

Припомняме, че същия дойде в следствие на излъчен в национален ефир репортаж, чрез който се разгласява публично недопустимото държание, демонстрирано от бившата вече служителка на учебното заведение.

От отговорите става ясно, че трудово-правните взаимоотношения между детската градина и въпросното лице М.И. са прекъснати, като същата е напуснала по взаимно съгласие. Факт, който възмути цялата група общински съветници от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“.

Установява се така също, че преди това сигнали срещу М.И. не са постъпвали, а първите такива са от 25 септември 2017 година, а последващите от 4.10.2017 година. По случаят вече е сигнализирана Районна прокуратура.

Валери Матеев от трибуната на Общинския съвет призова за подобаващо наказание и към директорката Теменужка Тодорова, под чийто надзор се е случвало всичко. Общинските съветници от "ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН" ще следят случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари