Премахнаха автомата от Паметника на съветската армия

0
Започна демонтажа на МОЧА
Започна демонтажа на МОЧА Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

Започна демонтажа на МОЧА

Част от основната фигура на Паметника на съветската армия в София вече е премахната.

Това се вижда на снимки, публикувани от БНТ.

Става дума за високо вдигнатата ръка на съветски войник, държаща автомат.

Пред монумента остава засилено полицейското присъствие.

Там са се събрали както привърженици, така и противници на решението за демонтаж на паметника.

Венци Мицов също коментира демонтажа на МОЧА:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    До 3
    А-ха, навремето не беше ли пак така,а? Само дето идваше от друга посока. Ако не бягаш в правилния коридор, ти се случваха разни случки. Паметта ли ви е къса, нещо друго ли ви има...
  • 2
    11
    Още някой
    Да попитам оплаквачите на МОЧА, ако някой не си спомня на кръговото където е входа на спортната зала имаше паметник на Ленин. Не си спомням като го демонтираха някой да е плакал за него. Както и за паметника на Гошо Тарабата.
  • 1
    10
    Ха ха ха
    Не знам защо толкова плачете за паметник на армия, която 2 години е била фактически съюзник на Нацистка Германия. Тази армия е марширувала заедно с германската на съвместни паради в окупирана Полша, участвала е в избиването на полски военопленници. Благодарение на това, че тази армия е осигурявала тил на германците те успяват да завладеят западна Европа и да заграбят всичко. И когато Германия се е почувствала силна е нападнала довчерашния си съюзник. В крайна сметка "Освобождението от нацизма" с което толкова се хвали тази армия се е наложило заради глупостта на нейните ръководители опитали се да се заиграват с Хитлер.
  • 3
    9
    плюс-минус
    В Русе, в Парка на младежта от 1837 година и до днес се издига колоната на султан Махмуд II, предприел обиколка из Северна България, придружен от немския фелдмаршал Молтке. Такива колони са поставени в Силистра, Варна, Тутракан и на още няколко места. Това е памет на историята, добра или лоша. Да разрушиш ПАМЕТник, означава че рушиш историята, а без нея, историята, няма бъдеще.
  • 0
    8
    Бай Чеп
    Вървим по стъпките на Украйна! Скоро ще забранят Менделеевата таблица и руската салата, следваща стъпка - мешката и на фронта, да браним "демокрацията" и "европейските ценности"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари